Naša priča

Godine 1990. osnovali smo malu obiteljsku firmu na temeljima višegodišnjeg iskustva u proizvodnji i razvoju kozmetičkih proizvoda, ali prije svega zbog ljubavi i želje za stvaranjem vrhunske prirodne organske dermokozmetike.

Mali smo tim od 4 što iskusnih što mladih entuzijasta. Konstantnu motivaciju čini LJUBAV prema ovom poslu, KREATIVNOST koju nudi i INSPIRACIJA za zdravim načinom života.

Stvaramo i vjerujemo isključivo u prirodnu organsku dermokozmetiku visoke kvalitete. Proizvodi su stvoreni u vlastitom malom laboratoriju prema vlastitim recepturama. Svaki naš proizvod je jedinstven i garantiramo potpunu sigurnost i kvalitetu.

U svijetu punom kozmetičke industrije mi vam nudimo iskrenost i prirodnu kvalitetu proizvoda stvorenih u malim serijama. Individualnim pristupom uz stručno usavršavanje i slušanje vašeg mišljenja proizvode konstantno unapređujemo.

“Nudimo vam prirodne organske proizvode hrvatske kvalitete potpuno iskreno i s puno ljubavi.”

“Cilj nam je da istaknite svoju individualnu ljepotu na prirodan i siguran način, jer je svatko od vas poseban i važan.”

Naš brand

STRUČNOST

Stručnost je temelj svega. Znanja koja smo stekli na Fakultetu kemijskog inžinjerstva i tehnologije nadograđujemo kontinuiranim praćenjem novih tehnoloških, kozmetoloških i dermatoloških saznanja. Primjena organske kemije u kozmetologiji, rad i specijalizacija u vrhunskim kozmetičkim tvrtkama potakli su nas na kreiranje i proizvodnju vlastite prirodne organske dermokozmetike. Uz puno rada i truda stvorili smo nešto na što smo izuzetno ponosni i u čemu ćete nadamo se i vi uživati!

KVALITETA – EKOLOŠKI PRISTUP

Kada kažemo da stvaramo iz ljubavi, tako i mislimo. Pomno biramo prirodne aktivne tvari ORGANSKA HLADNO PREŠANA ULJA, BILJNE EKSTRAKTE, ČISTA ETERIČNA ULJA i VRHUNSKE EKO SASTOJKE koji su bez GMO-a, bez petrokemikalija, bez umjetnih konzervansa, bez parabena, bez toksina, bez umjetnih boja i mirisa, nisu testirani na životinjama.

Cosmel kozmetika sastoji se od prirodnih tvari visoke bio-razgradivosti, EKO ambalaže, a sirovine dobavljamo od eminentnih proizvođača s certifikatima organskog porijekla i toksikološke čistoće. Prednost pri odabiru sirovina imaju one iz čistog hrvatskog podneblja. Time garantiramo prirodnost i sigurnost svakog proizvoda i u potpunosti oslobađamo od niskih standarda globalne industrije i kampanja.

Cosmel kozmetiku radimo u malim serijama i laboratorijskim uvjetima.

VLASTITI PROIZVODI – INOVACIJE

Proces stvaranja proizvoda traži posvećenost, znanje i viziju. Možemo s ponosom reći da su svi naši proizvodi rezultat vlastitog znanja i tehnologije čiji su postupci zaštićeni brojnim patentima. Mnogi naši proizvodi osvojili su niz prestižnih priznanja i nagrada na sajmovima inovacija diljem svijeta.

Nagrade i priznanja

VELIKE NAGRADE:

2010. COSMEL d.o.o. – nagrada HGK – ZLATNA KUNA – za inovacije na području prirodne organske dermokozmetike u kategoriji inovativne djelatnosti

2011. NEW CELL SPECIAL BODY MILK – Taipej – WIIPA – počasna svjetska inovacija

2011. NEW CELL SPECIAL BODY MILK – Macau – IIPNF – vodeća svjetska inovacija

2013. MELLI CREAM – Taipej – WIIPA – počasna svjetska inovacija

2013. MELLI CREAM – Macau – IIPNF – vodeća svjetska inovacija

2013. MELLI CREAM – Zagreb – INOVA – najbolja inovacija iz kozmetike

2014. EYE CREAM EXTRA SENSITIVE – London – BIS – dvostruko zlato

2015. MELLI CREAM – Zagreb – Godišnja nagrada “E.S. Penkala” – najbolja zagrebačka inovacija

2016. NEW CELL CREAM – Taipej – WIIPA – počasna svjetska inovacija

2016. CREAMY POPPY MILK – London – BIS – zlatna medalja

 

OSTALE VRIJEDNE NAGRADE I ODLIČJA:

2009. INOVA Zagreb
2010. ARHIMED Moskva, BIS London
2011. EUROINVENT Iasi, INST Taipej, INOVA Zagreb
2012. ARHIMED Moskva
2013. IMPEX Pittsburgh, ARHIMED Moskva, BIS London, INOVA Zagreb
2014. BIS London, INOVA Osijek, KIE Tajvan
2015. INOVA Karlovac, EUROINVENT Iasi, Romania
2016. BIS London, INTRAG Katowice Poland, INOVA Zagreb
2017. EUROINVENT Romania, INTRAG Katowice, Poland