logo

Hi! Thank you for your visit!

Please choose your location:

Croatia Europe

Košarica

Tvoja košarica je prazna

NASTAVI KUPOVINU

Cosmel kozmetika kao inspiracija za zdravi način življenja – Ljepota iznutra i izvana

|

Cosmel kozmetika kao inspiracija za zdravi način življenja! Budite dio naše priče ovog puta u suradnji s divnom Marijom i njenim blogom Make it Healthy (naziv već sve govori  )! Želimo vas potaknuti da brinete o sebi, razmišljate što unosite u sebe i što nanosite na svoju kožu.

Kažu da je “zdrav duh u zdravom tijelu najkraći opis sreće”…ne bih se mogla više složiti sa rečenim, zbog čega je i nastao blog Make it Healthy- Učini to zdravim! Kako i sam naziv bloga slovi, moj cilj je unaprijediti prvenstveno vlastitu prehranu, kao i ostale aspekte mog života, kako bi se osjećala što bolje i ugodnije u vlastitom domu zvano tijelo. (Marija)

Koliko je važna ljepota iznutra i izvana? I zašto je toliko važno znati u kojoj mjeri hrana utječe na zdravlje i ljepotu vaše kože?

Teza da ljepota dolazi iznutra svakako vrijedi! Zdrava prehrana je vrlo važna za zdravlje cijelog organizma, pa tako i kože. Koža je naš najveći organ stoga je logično da nezdrava hrana i neadekvatna njega mogu biti uzrok mnogih kroničnih stanja kože kao što su akne, bore, ekcemi ili psorijaza. Naime akne se najčešće pojavljuju kod osoba koje se nezdravo hrane (neuravnotežena prehrana, hrana bogata mastima i šećerima). Prištići su naravno normalna pojava tijekom puberteta i predmenstrualnog ciklusa. No isto tako neadekvatna njega (agresivni tretmani – mehanička oštećenja i kemijski sastojci) sigurno utječe na učestalo stvaranje prištića, akna i drugih kožnih problema (suha, prhutava, osjetljiva, iritirana koža sklona crvenilu). Zbog toga je važno koristiti prirodne organske sastojke u kozmetičkim prizvodima.

Nismo ni svjesni koliko se prljavštine nakuplja iz dana u dana na našoj koži, počevši od nečistog zraka, šminke, a naravno i hrane koju jedemo, i kakve posljedice to ostavlja na našem tijelu- prvo iznutra, pa onda naravno izvana, zato birajte mudro prave proizvode koji će vam pomoći kod održavanja vašeg tijela i kože pa će sve to biti puno više od tog tzv packanja kremicama. (Marija)

Koža nam sama kaže da joj nešto ne odgovara. Treba slušati svoje tijelo i stvoriti balans nutritivnih sastojaka i očuvati prirodni zaštitni sloj kože. Nebrojeno puta sam naglasila koliko je važno u kozmetici pomno birati sastojke i pravilno ih ugraditi u cjeloviti proizvod. Cosmel kozmetika nudi vam stručnost i sigurnost svakog proizvoda, i time se svakako ponosimo.

Evo što kaže Marija, kreatorica Dnevnika recepata Make It Healthy:

Na mom blogu pronaći ćete zdravije inačice slastica, jednostavnih jela i napitaka od kojih se osjećamo laganije i poletnije, a velika mi je želja upravo inspirirati i druge na aktivniji i zdraviji način življenja koji će nam podići i kvalitetu života. Prehrana puno utječe i na našu kožu, pa ako želimo biti lijepe i izvana, to nam može biti dodatna motivacija da više brinemo o sebi i krenemo sa jednostavnim promjenama. Tu su i moji omiljeni Cosmel proizvodi koji, bez obzira na sve, pomažu kod održavanja lica čišćim i mekšim, hidratiziraju i očvršćuju moju kožu i upravo zbog nježnosti proizvoda ne osjećam nikakvu “težinu” na svom tijelu, već kompletno olakšanje. Koža jednostavno prodiše!

Pravilna prehrana i prirodna njega uz tjelovježbu preduvjet su zdrave kože i tijela.

Uvijek naglasimo da u našim proizvodima koristimo isključivo hladno prešana organska ulja i ekstrakte bogate esencijalnim masnim kiselinama koje su bitni sastojci zdrave kože. Jer pravilna primjena i sastojci čine razliku. Cosmel kozmetika potiče stvaranje kolagena, hrani, štiti i umiruje kožu, daje joj tonus i mekoću. Jer ipak, stanje vaše kože odraz je vašeg općeg stanja, fizičkog i psihičkog. Naš cilj je da Cosmel kozmetika i blog Make it Healthy budu vaša svakodnevna inspiracija za zdravi način življenja!

Želim biti najbolja verzija sebe, iskoristiti potencijale vlastitog tijela i duha, stoga nije čudo kada na neki način zapravo “blistamo” kada kvalitetnije živimo, a ono čime se nekako vodim kako bih uspjela održavati neki balans između želja i navika je umjerenost. Moje zlatno pravilo! Ova misao vodilja dovela me i do kreiranja prekrasnog i jednostavnog Dnevnika recepata osmišljen upravo da bi nam svima olakšao sa stvaranjem zdravijih navika tako što ćemo zapisivati recepte jednostavnih jela i delicija. Dnevnik je  podijeljen po kategorijama i daje nam mogućnost kreiranja tjednog menija. Što to znači?! Naša tjedna kupovina biti će jednostavnija kada znamo što želimo toga tjedna pripremati, uštedjeti ćemo na budgetu i planirati ćemo obroke. Osobno, volim sve držati na jednom mjestu, a ne prekopavati po raznoraznim stranicama, bilježnicama i tome sl., ovako naši omiljeni zdraviji recepti biti će svi na jednom mjestu i neće biti isprika za nepoštivanje našeg tijela. Bonus dnevnika jest taj da sam već po svakoj kategoriji ubacila po jedan recept sa Make it Healthy bloga, kao dodatnu inspiraciju. (Marija)

Zato već od sada učinite korak prema zdravom načinu života! Pitajte, komentirajte i budite dio naše priče ♥