logo

Hi! Thank you for your visit!

Please choose your location:

Croatia Europe

Košarica

Tvoja košarica je prazna

NASTAVI KUPOVINU

Melli cream – priča iza zlatne kreme

|

Prvu priču posvetila bi Melli cream.

Kao i svi naši proizvodi koji su produkt vlastitih ideja, znanja, vizije i imaju svoju posebnu priču, Melli cream je tu iznad svih! Melli cream je naša zlatna krema, ne samo po svojem sastavu i brojnim odličjima i priznanjima diljem svijeta, nego i osobno. Naime Melli cream nastala je zato što je Melita, kreatorica Cosmel kozmetike, htjela stvoriti idealnu kremu po svojem guštu. I mislim da je uspjela. Krema je odmah sjajno prihvaćena i vrlo brzo postala zlatna.

Pa evo par stručnih od strane Melite:

„Melli krema koncipirana je po jedinstvenoj formuli organskih tvari i predstavlja inovativan pristup pri revitalizaciji zrele kože kao i pomoć pri rješavanju upalnih stanja kože.“

A po čemu je formula jedinstvena? Rekla bi prije svega zbog znanja, vizije i ljubavi prema ovom „poslu“, ali i kao rezultat iscrpnog istraživanja. Naime ideja je bila stvoriti kremu s proizvodima iz košnice jer je med ne samo doslovno u Melitinom imenu nego i velika strast. Za Melli cream odabrala je prirodne organske tvari koje se mogu opisati u dvije kategorije:

1. Eliksir iz košnice – matična mliječ, med, propolis, pčelinji vosak

2. Biološka snaga organskih tvari – malina, maslina, marelica, noćurak, Shea maslac, lavanda, đumbir, geranij i vanilija

Mmm…već ovako zvuči dobro zar ne? Ali čekajte dok ne otkrijemo prave čari ovih organskih tvari.

Svakako treba naglasiti (i pritom velikim slovima napisati) MATIČNU MLIJEČ (Royal Jelly) koja se u svijetu kozmetologije naziva i „eliksir života“, najsavršeniji proizvod iz prirode. To je kremasta supstanca kao specifičan proizvod sekreta žlijezda pčela radilica pomiješan s peludom i mednim nektarom. Naime, kada se ličinka pčele hrani s matičnom mliječi tijekom cijelog razvoja, razvije se matica – jedina reproduktivna pčela u košnici.

Ovo zvuči sada još bolje, zar ne? A sada se postavlja pitanje što sadrži matična mliječ i što čini za našu kožu?

Matična mliječ sadrži proteine, šećere, lipide, vitamine A, B-kompleks, C, D i E, zatim B-5 vitamin poznat kao „antidermatitis vitamin“, minerale i elemente u tragovima (natrij, kalij, magenzij, kalcij, željezo, cink, bakar), esencijalne amino kiseline i nukleinske kiseline RNA i DNA.

Hm, malo previše kemijeskih pojmova…krenut ćemo odmah što matična mliječ čini za vašu kožu:

– njega zrele, umorne i osjetljive kože

– povećava tonus i hidrataciju

– koži vraća prirodni balans pH 5,5

– potiče stvaranje kolagena

– usporava proces starenja kože

– smanjuje bore

– brza revitalizacija

– smanjuje hiperpigmentacije

– djeluje antibakterijski

– ublažava upalna stanja kože

Uz matičnu mliječ treba spomenuti i ULJE MALINE jer taj spoj čini Melli kremu posebnom. Prije dobrobiti za vašu kožu, ponovno par kemijskih pojmova; ulje maline sadrži najveću koncentraciju vitamina E nađenu u prirodnom obliku, zatim visoku koncentraciju nezasićenih masnih kiselina (cca 80%), linolnu-omega 6, linolensku-omega 3, oleinsku-omega 9, prirodne pigmente (polifenole- flavonoide, anthocyane i tannine) koji imaju jaka antioksidativna i protuupalna svojstva. Također bogata je šećerima (glukoza, fruktoza, saharoza), organskim kiselinama (jabučna, limunska, elaginska), vitaminima C i B, provitaminom A, mineralima (fosfor, magnezij, kalcij).

Nadam se da ste dobili dojam dobrobiti ove organske tvari. A sada zamislite što čini za vašu kožu:

– štiti od preranog starenja

– štiti kožu od oštećenja (aktivna neutralizacija slobodnih radikala)

– sadrži prirodnu UVA i UVB zaštitu

– štiti kožu od nastajanja kronične upale

– intenzivna zaštita od vanjskih štetnih utjecaja

– umiruje i njeguje

Prirodnu umirujuću mirisnu notu daju lavanda, vanilija, đumbir i geranij.

Spomenuli smo na početku da je Melli cream prepoznata i na sajmovima inovacija diljem svijeta; 2013. godine, kada je i stvorena, osvojila je nagrade i priznanja u Moskvi, Poljskoj, Rumunjskoj, SAD-u, Macau, Taiwanu, Londonu i također u Zagrebu.

Tako je stvorena Melli cream – kako bi vaša koža bila svježa, elastična i prije svega zdrava iprekrasna.

Jeste li prepoznali da je Melli cream za vas? Bilo bi nam drago da komentirate svoja iskustva, pitate ako vas još nešto zanima i budete dio naše priče. I da ćete zavoljeti Melli cream baš koliko ju i mi volimo. ♥