logo

Hi! Thank you for your visit!

Please choose your location:

Croatia Europe

Košarica

Tvoja košarica je prazna

NASTAVI KUPOVINU

Prirodna hidratacija kože

|

Drage naše,

Naša današnja tema je prirodna hidratacija kože. Započela bi vrlo jednostavno – voda je život. Krenule su vrućine i nadam se da unosite dovoljnu količinu vode (barem 1,5 l vode dnevno). Zdrava navika pijenja vode vrlo je dobra za vaš organizam, pa tako u velikom značaju i za vašu kožu. Organ na kojem se prvo uoči nedovoljan unos vode jest koža.

Naime adekvatan unos vode pomaže u otklanjanju otpadnih tvari (toksina) – djeluje kao filter za bubrege i jetru te „čisti“ organizam, pa tako i kožu. Također, „hrani“ stanice – osnovne, strukturne, funkcionalne i biološke jedinice; voda čini oko 70% i od esencijalne je važnosti za normalno funkcioniranje organizma. Otklanjanjem toksina unosom vode koža postaje blistavija – zdrava i elastična.

Osim unosa vode iznutra, potrebna je hidratacija kože izvana. Koža je stalno izložena vanjskim utjecajima okoline – sunce, vjetar, prašina, klima uređaji…što ju isušuje, zadebljuje i stvara nepravilne nakupine pigmenata – hiperpigmentacije. Suha i dehidrirana koža ima sporiju staničnu obnovu, a stres, onečišćenja i duhan dodatno ubrzavaju proces  starenja kože i nastajanja bora. Zato hidratacija kože ima anti-age djelovanje ? A uz pravilan i zdrav način života koji podrazumijeva zdravu prehranu (dovoljan unos vitamina i minerala) i redovitu fizičku aktivnost (znojenje otvara pore) štitimo svoju kožu.

Kada smo kreirali Fresh Hydro Tonic i Omega 6 cream stvorili smo više od micelarne tekućine i hidratantne kreme, razmišljajući o svim važnim faktorima i naravno vodeći se našim načelima zdrave, prirodne organske dermokozmetike. Za dobivanje stabilne i djelotvorne emulzije bilo je potrebno odabrati 100% prirodne , čiste i efikasne sastojke.

Hidratacija kože danas predstavlja centralni  problem u kozmetologiji za postizanje stanja mlade i zdrave kože. Suha i dehidrirana koža često je zastupljena već u ranoj mladosti, a naročito u zreloj dobi. Zato je naša današnja preporuka FRESH HYDRO TONIC i OMEGA 6 CREAM.

Naime, Fresh Hydro Tonic i Omega 6 cream imaju poveznicu koja je važna za hidrataciju, a to je prirodna izvorska voda – biološki čista, nije klorirana i time ne isušuje kožu. Njezina čistoća i sastav dokazali su izvanredan učinak kod formulacije emulzije ulje/voda. Prednost je što nije kemijski tretirana te je pogodna za osjetljivu kožu. Također, tonik sadrži biljni glicerin (ne sintentski koji stvara alergije), a poznato je da glicerin ima hidratantno djelovanje, te je biljni blaži i podobniji za kožu.

Kako konstantno usavršavamo naše proizvode, tako je i Omega 6 cream postala još bogatija. Sadrži hidratantni kompleks koji ima sastav sličan prirodnom faktoru vlažnosti jer sadrži higroskopne sastojke, mono i disaharide u prirodnoj kombinaciji s amino kiselinama. Štiti kožu od gubitka vlage i nadoknađuje izgubljene sastojke. Ne iritira stoga je pogodan za osjetljivu kožu. Također, važno je spomenuti i ulje sjemenki pamuka  hladno prešano, bogato esencijalnim masnim kiselinama. Visoki sadržaj linolenske kiseline poznate kao vitamin F, jača kod suhe kože lipidnu membranu epidermisa i štiti od trans epidermalnog gubitka vode, poboljšava opskrbu hranjivim tvarima i kontrolira stanični metabolizam. Bogato je tokoferolima koji su odličan izvor vitamina E kao prirodnog antioksidansa, proteinima i mineralima. Ulje pamuka osim što savršeno hrani kožu pruža zaštitu osjetljivom gornjem sloju kože – epidermisu. Na prirodan način ubrzava proces oporavka suhe i dehidrirane kože, lagano je i ne zatvara pore, kožu čini prozračnom, dajući koži svilenkastu mekoću.

Kao zaključak htjela bi vas inspirirati da živite zdravim načinom života, te uz kvalitetnu hidrataciju i svakodnevnu njegu kože vjerujem da će razina stresa biti manja. Čuvajte se, i razveselite svoju kožu kremicom i osvježavajućim tonikom – špric-špric za hidrataciju! ?